Ajankohtaista

18.06.2024 | Ajankohtaista

Taloustieteen kutsuvieraskonferenssi TAPESiin osallistui arvovaltainen joukko taloustieteen tutkijoita Helsingissä 12.–14. kesäkuuta 2024. Tilaisuuden aiheina olivat vero- ja tulonsiirtojärjestelmät.
TAPES-seminaari oli osa taloustieteellisen tutkimuksen superviikkoa Helsingissä, johon kuului lisäksi taloustieteen jatko-opiskelijoiden kesäkurssi, Emmanuel Saezin juhlaluento ja kokouksia. Tapahtumat kokosivat yhteen taloustieteestä kiinnostunutta yleisöä, alansa kansainvälisiä huippuja ja uransa alussa olevia nuoria tutkijoita.

Lue lisää

07.06.2024 | Ajankohtaista

Taloustieteen professori Emmanuel Saez sai vuonna 2023 Wihurin kansainvälisen palkinnon hyvinvointivaltion kestävyyden edellytysten tutkimuksesta. Hän puhuu vierailunsa aikana Verotutkimuksen huippuyksikön (FIT) ja Uppsalan verotutkimuskeskuksen (UCFS) järjestämällä taloustieteen jatko-opiskelijoiden kesäkursilla, sekä osallistuu julkistaloutta ja verotusta käsittelevään TAPES-seminaariin.

Lue lisää

09.11.2023 | Ajankohtaista

Verotutkimuksen huippuyksikkö ja Tampereen Työväen Teatteri käsittelivät talouden, ihmisluonteen ja verotuksen perimmäisiä kysymyksiä tieteen ja taiteen keinoin TTT-klubilla.

Anonyymi yleisöpalaute oli kannustavaa:
‒ Hieno tunnelma, ei turhaa tärkeilyä. Vahvisti uskoa siihen, että tiede ja moraali yhä entistä tarpeellisempia.
‒ Raikas yhdistelmä, loistava rohkea idea ja onnistunut toteutus!
‒ Mielenkiintoisia esityksiä ja kommentteja, jotka eivät olleet pelkkää samanmielisten hymistelyä. Aiheet nivoutuivat hyvin yhteen.
‒ Kunpa löytyisi lisää rahoitusta ja intoa tällaisiin tilaisuuksiin.

Lue lisää