Ajankohtaista

09.11.2023 | Ajankohtaista

Verotutkimuksen huippuyksikkö ja Tampereen Työväen Teatteri käsittelivät talouden, ihmisluonteen ja verotuksen perimmäisiä kysymyksiä tieteen ja taiteen keinoin TTT-klubilla.

Anonyymi yleisöpalaute oli kannustavaa:
‒ Hieno tunnelma, ei turhaa tärkeilyä. Vahvisti uskoa siihen, että tiede ja moraali yhä entistä tarpeellisempia.
‒ Raikas yhdistelmä, loistava rohkea idea ja onnistunut toteutus!
‒ Mielenkiintoisia esityksiä ja kommentteja, jotka eivät olleet pelkkää samanmielisten hymistelyä. Aiheet nivoutuivat hyvin yhteen.
‒ Kunpa löytyisi lisää rahoitusta ja intoa tällaisiin tilaisuuksiin.

Lue lisää
Lääkkeitä

17.01.2023 | Ajankohtaista

Verotutkimuksen huippuyksikön tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin diabeteksen ja korkean kolesterolin hoitoon lääkärien määräämiä reseptejä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Tulokset ovat selkeät: yksityisellä sektorilla työskentelevät lääkärit määräväät näiden sairauksien hoitoon merkittävästi useammin kalliita lääkkeitä, vaikka saatavilla on myös edullisempia, hyväksyttyjä lääkevalmisteita.

Lue lisää
Marita Laukkanen

17.03.2023 | Ajankohtaista

Verovaroin paitsi rahoitetaan hyvinvointipalvelut, voidaan verotuksen ja tulosiirtojen avulla myös ratkoa merkittäviä yhteiskunnallisia haasteita. Suurimpia globaaleja ongelmia on ilmastonmuutos, jonka hillinnän taloudellisiin ratkaisuihin keskittyy ekonomisti Marita Laukkanen. Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa VATTissa pitkään työskennellyt Laukkanen aloitti maaliskuussa työelämäprofessorina Tampereen yliopistossa. Verotutkimuksen huippuyksikkö (FIT) työyhteisönään hän haluaa vahvistaa ympäristötaloustiedettä.

Lue lisää